top of page

​Qantelaar

d'Oude maalderij stelt u met de Qantelaar trots haar allereerste bier voor. Het werd officieel gelanceerd op 28 september 2012.


Qantelaar is een ongefilterd bier van hoge gisting met smaakevolutie en hergisting op fles. Het is een donkerbruin bier met zacht robijnrode schijn. Het heeft een rijk aroma van drop, zoethout, gedroogd fruit en caramel. Smaakpalet en body zijn complex met toetsen van gebrande mout, caramel, gedroogd fruit, drop, chocolade en een subtiele hopbitterheid.  Samen met de romige textuur en de lange lichtzoete  en gebrande afdronk zorgt dit bier voor een unieke belevenis.

Qantelaar is een artisanaal gebrouwen bier dat met uitzondering van enige kandijsuiker voldoet aan het Reinheitsgebot. Het bevat dus geen enkel kruid, specerij of chemisch additief. Het recept van dit bier is tot stand gekomen uit een weloverwogen selectie van vijf moutsoorten en twee Belgische hopvariëteiten.

Qantelaar is enkel te verkrijgen op 75cl. d'Oude maalderij wil hiermee het belang benadrukken van het sociale aspect van het proeven, degusteren en genieten van kwaliteitsvolle bieren. Ook het verouderingsproces en de smaakevolutie verlopen uiteraard veel beter op grote fles.

Gebrouwen door liefhebbers voor liefhebbers.


 

d'Oude Maalderij

75cl   -   alc. 8% vol.

Ingrediënten:

gerstemout, tarwemout, hop, gist, water & kandij

Ten minste houdbaar tot 5 jaar na botteldatum

Wil je de wikkel even van dichterbij bekijken? Klik dan hier.

bottom of page